در این مطلب به نقد و بررسی بازی Dreaming Sarah میپردازیم، این عنوان ، یک بازی در سبک پلتفورم و ماجراجویی هست که در سال 2018 از سوی شرکت های Asteristic Game Studio و Ratalaika Games برای پلتفرم های مایکروسافت ویندوز، لینوکس، پلیاستیشن ۵، اکسباکس سری ایکس و سری اس ساخته شده است. محیط موجود در بازی به شکل دوبعدی و پیکسلی طرحی شده.
سرگردان در عمق رؤیا
Dreaming Sarah یکی از آن بازی های فلسفی و عمیق هست که در آن هرچیزی یک نماد و مفهوم محسوب میشود، هم چنین، در این بازی، داستان، ارزش و اهمیت بیشتری از گیم پلی دارد و طبیعتآ در چنین بازی هایی، افرای که حوصله شنیدن روایت یک داستان را دارند و یا زبان انگلیسیشان قوی هست میتوانند از آن لذت ببرند، البته از این هم بگذریم، چنین بازی هایی معمولآ کوتاه هستند، برای مثال بازی Bird Story کم تر از یک ساعت بود، ولی با محتوای داستانی پر، توانست موفق عمل کند. بازی Dreaming Sarah هم حدود 2 ساعت محتوا به ما ارائه میدهد، محتوایی که به غیر از داستان خوب، مشکلات فنی هم کم ندارد.
خلاصه داستان در نام بازی Dreaming Sarah به معنای رؤیا دیدن سارا، گفته شده، شما در نقش یک دختر به نام سارا هستید که پس از یک حادثه بسیار تلخ به خواب طولانی فرو رفته و در این خواب طولانی، یک رؤیای بسیار فلسفی و عجیب و غریب میبیند، او وارد مکان های عجیب میشود و با افراد عجیب تری هم صحبت میکند، مثل یک روح کت و شلوار پوش که برای کارش داشت دیر میکرد! شما در این دنیای عجیب و غریب باید به دنبال حقیقت و ریشه اتفاقات بگردید و ر این راه، شما با معماها و چالش های گوناگونی هم مواجهه میشوید.
از آنجایی که بیشتر این بازی، داستان محور هست، ما با دیالوگ های زیادی طرف هستیم که به صورت متن به ما نمایش داده میشوند، البته بهتر میبود که جلوه های صوتی هم به این دیالوگ ها اضافه میکردند، برای مثال میتوانم به بازی بینظیر و شاهکار undertale اشاره کنم که جلوه های صوتی هنگام نقل دیالوگ به شکلی بود که حس میکریم NPC ها واقعآ حرف میزنند با اینکه هیچ گونه دوبلوری نداشتند!
بیشتر مراحل بازی، به شکل گشت و گذار رد میشوند، اما در بعضی اماکن ما شاهد، عنصر پلتفورم هم در بازی هستیم، یعنی از روی موانع پرش کنیم و تله های مختلف را با مهارت پلتفورمینگ رد کنیم. به علاوه شما یکسری آیتم ها را دارا هستید و در ادامه بازی به دست خواهید آورد که برای رد کردن این چالش های نه چندان سخت پلتفورمینگ به شما کمک خواهند کرد. این بازی بشدت از ویژگی نداشتن دشمن ضربه خورده و اضافه کردن چند ساعت گیم پلی به همراه داشتن دشمن میتوانست از آن یک شاهکار بسازد، مصلآ بازی undertale با این که گرافیک بسیار ضعیف تر و پیکسلی تری داشت، اما با ارائه بیش از 10 ساعت گیم پلی، به همراه یک داستان تمام عیار و بینظیر، و همچنین داشتن انواع مختلف دشمن ها و سیستم های مبارزه ای، واقعا به نحو احسنت سنگ تمام گذاشته بود. بازی Dreaming Sarah هم باید، به عنوان یک بازی داستانی محور، همچین سیستم هایی را به گیم پلی اضافه میکرد.
گرافیک بازی، همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، به شکل پیکسلی و دوبعدی ساخته شده، که همچین گرافیکی برای یک بازی داستان محور مشکلی ندارد، اما راستش را بخواهید انتشار چنین گرافیکی برای کنسولی مثل پلی استیشن 5، کمی عجیب هست، به هر حال گرافیک این بازی هم جای کار داشت. از گرافیک که بگذریم، طراحی مراحل و محیط بسیار عالی انجام شده و ما واقعا سارا را در یک محیط رؤیا مانند حس میکنیم، مکانیزم و چاشنی اصلی سرگردان بودن در این رؤیا، موسیقی متن بسیار عالی آن هست که در بیشتر مراحل به صورت ambient نواخته شده، در واقع ambient یک سبک از موسیقی هست که به صورت آرامش بخش و خلسه آور نواخته شده و چنین چیزی، دقیقآ با محیط این بازی سازگار و مناسب هست.
در نتیجه، بازی Dreaming Sarah تجربه ای هرچند کوتاه، ولی از نظر مفهومی و نمادگرا بودن، بسیار جذاب ساخته شده و نحوه روایت کردن و گفتن درست داستان، کمک بیشتری به این مفهوم گرایی کرده. گیم پلی دارای مشکلات بالایی از جمله کوتاه بودن، نداشتن مبارزه و دشمن، کمبود در معماها و آسان بودن چالش ها هست، ولی در مقابل، یک داستان قوی، روایت مناسب، طراحی محیط خوب و ماجراجویی جذاب را دارا هست و این بازی را تبدیل به اثری خوب و جذاب کرده.
Comments
No Comments