Activision به عنوان کمپانی ناشر فرانچایز مشهور Call of Duty، از سال 2005 به بعد هر سال یک بازی جدید از این سری را بدون شکست منتشر کرده که Call of Duty: Modern Warfare III جدیدترین آنها محسوب می شود. با این حال، این نسخه جدید در مقایسه با سایر بازیهای این سری، در موقعیت منحصر به فردی قرار دارد. گزارشها حاکی از آن است که این بازی در پشت صحنه مراحل ساخت خود با چالشهای جدی روبرو بوده و ظاهراً زمان توسعه بسیار کمتری نسبت به نسخههای قبلی خود داشته است. با اینکه اکتیویژن و استودیوی Sledgehammer Games نسبت به این گزارش واکنش نشان دادند و اعلام کردند این خبر صحت ندارد، ولی به نظر میرسد محصول نهایی به خوبی این موضوع را ثابت می کند.
Modern Warfare III عمدتاً از محتوایی تشکیل شده که قبلاً در بازی های دیگر وجود داشته یا قرار است در نقشه جدید Warzone 2.0 مورد استفاده قرار گیرد و گواهی این موضوع است که این عنوان بیشتر شبیه به یک بسته الحاقی یا دی ال سی باشد تا یک بازی جدید کامل. با وجود این محدودیت ها، Modern Warfare 3 در واقع در ارائه یک تجربه چندنفره با کیفیت و یک حالت زامبی به اندازه کافی موفق است و تنها جایی که در آن با شکست روبرو می شود و زمین می خورد، کمپین آن است.
کمپین MW III ادامه دهنده داستان کاپیتان پرایس و دیگر اعضای گروه Task Force 141 است که در دو نسخه قبلی ریبوت مدرن وارفر با آنها آشنا شدیم. اعضای این گروه حرفه ای اکنون با یک تهدید جدید روبرو هستند که توسط ولادیمیر ماکاروف ایجاد شده است. آنها باید با توطئه ها و نقشه های این ضدقهرمان روسی مقابله کنند و در نهایت او را نابود کنند. کمپین این بازی مملو از شخصیتهای آشنا، عمومی و قابل تعویض است که اهمیت دادن به آنها غیرممکن است. این باعث ایجاد نوعی نوسانات عاطفی بزرگ می شود که به هم متصل نمی شوند، زیرا شخصیت ها هیچ پیشرفت و توسعه هویتی واقعی ندارند. تنها انتظاری که می توان داشت، این است که طرفداران به دلیل احیای حس نوستالژی آنها نسبت به سه گانه اصلی، به این شخصیت ها اهمیت بدهند، اما این مورد نیز به خوبی کار نمی کند.
بخشی از این مشکل از جایی ناشی می شود که تحولات داستانی مهمی در بازی Warzone و حالت Special Ops Co-op بین انتشار MW II و MW III رخ داده است، بنابراین کسی که فقط کمپین MW II را بازی کرده و از دیگر چیزهای مرتبط با آن صرف نظر کرده است، وقتی مشغول بازی کردن کمپین مدرن وارفر 3 است و با شخصیت هایی مانند Phillip Graves و Alex Keller روبرو می شود که دوباره به این نسخه بازگشته اند، سردرگم خواهد شد. این یک مشکل در جهش از Modern Warfare 2019 به Modern Warfare 2 نیز بود و تضمین کرد که هیچ انسجام داستانی در سه گانه راه اندازی مجدد یا نسخه ریبوت Modern Warfare وجود ندارد.
ممکن است برای طرفداران قدیمی سری Call of Duty زمانی که صحبت از ریبوت سه گانه Modern Warfare می شود، درخواست یک داستان ثابت بیش از حد زیاد باشد، اما در غیر این صورت می توانند روی همان گیم پلی قدیمی کمپین حساب کنند. هیچ یک از ماموریت های بخش کمپین MW III جلب توجه کننده نیستند، بلکه اکثر آنها از بازی های قبلی این سری الهام می گیرند، برای مثال ماموریت اجباری تحت اختیار گرفتن توپچی هواپیمای AC-130، ماموریت های خطی “Follow Me” و ماموریت های مخفی کاری که مثل همیشه خسته کننده هستند در این نسخه نیز وجود دارد. همچنین کمپین مدرن وارفر 3 در قسمت Open Combat missions که یک افزونه جدید محسوب می شود، بخش هایی از Warzone را به کار گرفته است. این ماموریت های Open Combat بازخوردهای ضد و نقیضی را به همراه داشته اند و نظرات مخاطبین در مورد آنها کاملا ترکیبی است.
از یک طرف، خوب است که این ماموریتها در مناطق باز و بزرگ انجام می شوند، جایی که بازیکنان از روند خطی ماموریت های با موضوع «Follow Me» که بیش از یک دهه است کمپینهای Call of Duty را تحت تأثیر قرار داده است، خلاص میشوند. از طرفی دیگر تزریق عناصر Warzone در ماموریت های Open Combat باعث می شود که کمپین بازی هویت خود را از دست بدهد. در واقع این روند جدید که به جای تکیه بر عناصر گشت و گذار، بازیکنان خودشان مستقیما به سراغ انجام ماموریت ها می روند نیز کمکی به کمپین نمی کند.
تقریباً همه چیز در کمپین MW III حول Warzone می چرخد، از ماموریتهای Open Combat گرفته تا ماموریتهای خطی که بازیکنان را به منطقه نام آشنا و محبوب Verdansk میبرد، همه چیز یادآور وارزون است. درست است که بسیاری از طرفداران خواستار بازگشت مپ وردانسک بوده اند، اما منظور آنها در بخش بتل رویال بود، نه در کمپین. مشکل دیگر این است که کمپین پس از چند ساعت کوتاه به پایان می رسد و ویژگیها یا نوآوری های جذاب کمی را ارائه میکند و به همین علت لقب بدترین کمپین Call of Duty تا به امروز ساخته شده را به خود اختصاص میدهد. نکته خوبی که در مورد حالت داستانی می توان گفت این است که گرافیک آن فوق العاده است، با نورپردازی عالی و محیط های بسیار با جزئیات، منجر به خلق جلوه های بصری خیره کننده ای شده که تماشای آنها برای هر مخاطبی جذاب است. همین سطح از جلا و توجه به جزئیات را می توان در بخش چندنفره نیز پیدا کرد که جزو عناصر نجات دهنده این بازی محسوب می شود.
اما رسیدیم به یکی از دو برگ برنده MW III یعنی بخش چندنفره. حالت مولتی پلیر این نسخه به نوعی مانند یک انفجار مطلق و پیشرفتی قابل توجه نسبت به آنچه در دو بازی قبلی MW ارائه شده بود، است و با اینکه خالی از ایراد نیست و مشکلاتی دارد که باید برطرف شوند، اما در کل، تجربه چندنفره این بازی نسبت به نسخه های اخیر Call of Duty عملکرد بسیار بهتری دارد و با پیشرفت های گسترده، سیستم حرکت سریع تر و روان تر دقیقا همانی است که طرفداران انتظار آن را داشتند. توسعه دهندگان انواع تغییراتی که از طرف جامعه طرفداران درخواست شده بود را روی این نسخه پیاده سازی کرده اند و نتیجه نهایی خلق یکی از بهترین تجربه های چندنفره کالاف دیوتی در سال های اخیر است.
تجربه بخش چندنفره Modern Warfare III با یک طراحی صدای واقعاً خارق العاده بهبود یافته است. صدای شلیک اسلحه ها عالی است و شنیدن صدای قدم های دشمن اکنون آسانتر است، در عین حال ممکن است تحت تأثیر جزئیات کوچکتر نیز قرار بگیرید. به عنوان مثال، در حین گشت و گذار در نقشه Rundown، می توانید صدای وزوز مگس ها را در بخش های خاصی در اطراف گوش خود بشنوید و تغییرات کوچکی از این دست کمک زیادی به هویت دادن به نقشهها میکند. در حال حاضر Modern Warfare 3 مجموعا دارای 16 نقشه چندنفره است که مستقیماً از بازی Modern Warfare 2 در سال 2009 استخراج شده اند، اما پیشرفت های بصری قابل توجهی در آنها صورت گرفته است. این نقشهها به دلایلی کلاسیک هستند و بخش بزرگی از هیجان و سرگرمی بخش چندنفره MW III محسوب می شوند.
در حالی که بخش مولتی پلیر این بازی در حال حاضر بهترین است که این سری در سالهای اخیر ارائه کرده است، اما بینقص نیست. طبق معمول، حالتهای مهمی مانند Gun Game و Gunfight (برای اولین بار در MW 2019 معرفی شد) در آن وجود ندارند که این موضوع ناامیدکننده است، اما طرفداران Call of Duty احتمالاً تا به حال به نبود آن عادت کردهاند. این حالتها احتمالاً بعداً به بازی اضافه می شوند، اما در این بین، حالت بازی جدید و برجسته Cutthroat که به این نسخه افزوده شده، باید طرفداران زیادی را مشغول کند. Cutthroat برداشت جدیدی از نبردهای سبک Gunfight است، اما به جای اینکه در حالت 2v2 بازیکن انجام شود، به صورت 3v3v3 بازی می شود، ضمنا اکنون دیگر هیچ بازی مجدد یا respawn ای وجود ندارد، اگرچه بازیکنان می توانند در صورت رسیدن به موقع هم تیمی های بر زمین افتاده را احیا کنند.
البته، Modern Warfare III یک برگ برنده دیگر نیز در اختیار دارد که باید در نظر بگیرید. بازیهای Call of Duty معمولاً با کمپینها، چندنفره و Co-op عرضه میشوند و حتی برخی از آنها شامل حالت زامبی مورد علاقه طرفداران نیز است. برای اولین بار شاهد حالت Zombies در یک نسخه ریبوت از سری مدرن وارفر هستیم که یک تجربه جدید زامبی کشی به سبک جهان باز است که عناصری از Modern Warfare 2 DMZ و Warzone را در خود جای داده است.
حالت زامبی MW III در نقشه عظیم Urzikstan که به عنوان نقشه جدید وارزون محسوب می شود، رخ می دهد که عناصر وارزون با ویژگیهای کلاسیک زامبیها ترکیب شدهاند و تجربه ای فوق العاده جذاب را به وجود آورده است. میتوانید صندوق ها را غارت کنید، با وسایل نقلیه رانندگی کنید و آن را زرهپوش کنید و در عین حال از جعبه معروف اسرارآمیز نیز استفاده کنید، سلاحهایی که روی دیوار قرار دارند را بخرید و از دستگاه Perk-a-Cola انواع نوشیدنی را بنوشید. همانطور که مکان های مختلف نقشه را کشف می کنید، باید با انبوهی از زامبی ها و گروه های مزدور دست و پنجه نرم کنید، با هدف نهایی بدست آوردن هر چه بیشتر غنایم ارزشمندتر و دریافت ارتقاهای مهم که شانس شما را در موج های بعدی بهبود می بخشد.
به عنوان نتیجه گیری، اگر به کمپین Call of Duty Modern Warfare III اهمیتی ندهید، بخش چندنفره و زامبی آن تجربه هیجان انگیزی را ارائه می دهد که شما را ساعت ها مشغول نگه می دارد. برای آنچه در این بازی وجود دارد، 70 دلار قیمت بالایی است. اما آنهایی که تصمیم میگیرند این بازی را انجام دهند، بهترین تجربه چندنفره Call of Duty در سالهای اخیر و یک حالت زامبی جهان باز جذاب را پیدا خواهند کرد که اگرچه به اندازه بازیهای کلاسیک بلک آپس سرگرمکننده نیست، ولی هنوز هم میتواند لحظات به یاد ماندنی را برای شما به ارمغان آورد.
Comments
No Comments