سبک روگ لایک، یکی از سبک هایی است که در چند سال اخیر، به واسطه عرضه کنسول های پیشرفته تر و نسل های جدیدتر، و همچنین توجه توسعه دهندگان کوچک و بزرگی که عناوین مختلفی را در این سبک عرضه کرده اند، همه و همه باعث شده است تا یکی از موفق ترین سبک های بازی های ویدئویی در چند سال اخیر باشد. از شاهکارهای جایزه بگیری مانند Hades گرفته تا بازی های انحصاری و بسیار پرطرفدار پلی استیشن و سونی، یعنی Reternul، همگی عناوین بسیار محبوب و معروفی بودند که در این دو سال بسیار سبک روگ لایک را بین باز بازان و گیمرها، چه آنهایی که از قدیم با این سبک آشنا بوده اند و چه کسانی که به تازگی با آن آشنا شده اند، بیش از پیش محبوب کرده است. نکته جالب هم این است که توسعه دهندگان این سبک و بازی ها، بازی های ایندی و مستقلی بودند که توسط کمپانی های کوچک و یا متوسط ساخته و عرضه شده است. همین موضوع باعث شده تا شرکت های کوچکتر، جسارت بیشتری را برای توسعه چنین بازی هایی پیدا کنند و از پتانسیل های خود به بهترین نحو برای توسعه چنین بازی هایی استفاده کنند. شرکت سازنده عنوان بسیار موفق Outriders، این بار به سراغ بازی های شوتر – اول شخص رفته اند تا علاوه بر امتحان کردن شرکت خودشان در توسعه بازی های روگ لایک، شانس خودشان را برای جلب رضایت گیمر های علاقه مند به شوتر – اول شخص، امتحان کنند. در ادامه با نقد و بررسی بازی Deadlink – A Cyberpunk FPS با وب سایت Gameinja همراه باشید.
همانطور که از عنوان بازی پیداست، داستان بازی Deadlink، در دنیایی فیوچریستیک (زمان های آینده و تکنولوژی پیشرفته) و سایبرپانک – مانند روایت میشود. بازی سایبرپانک که منبع الهامی برای بسیاری از بازی های موفق بوده است، اکنون در بازی Deadlink هم تکرار شده است. داستان بازی درباره سربازی است که در دنیایی انقلابی، به دنیای نجات آن است. داستان بازی روایت ساده ای دارد و چیز پیچیده ای درباره آن وجود ندارد. هر چند سادگی داستان به کلیشه ای کردن آن کمکی نکرده است و داستان در نقاطی به اوج رسیده و فرودهای مناسبی هم ارائه می کند تا بیش از پیش مخاطب را درگیر خودش کند. البته داستان به طور کلی هم بی نقض نیست. در بازی عملا شخصیت خاصی شکل نمی گیرد و حتی شخصیت اصلی بازی که شما کنترل آن را به دست دارید هم، شخصیت معلوم و مشخصی ندارد. هدف او از این مبارزات خونین معلوم نیست. دیگر شخصیت های بازی هم به کلی هیچ گونه خاصیتی نداشته و عملا یک سری سیاهی لشکر هستند. به جز در موارد شخصیت پردازی، داستان بازی ایراد خاصی ندارد و برای یک بازی مستقل و ایندی خوب به نظر می رسد.
گیم پلی بازی اما نقطه عطف اصلی است. بازی، همانطور که معلوم است یک عنوان روگ لایک است. برای کسانی که نمی دانند، بازی های روگ لایک، آن هایی هستند که شما در بازی، هربار که می میرید، به نقطه اول بازخواهید گشت و برای آن که بخواهید داستان را به اتمام برسانید، باید سعی کنید به یکباره و بدون مردن، تا انتهای بازی را پیش بروید. سبک روگ لایکی که در بازی پیاده سازی شده است، به شدت جذاب است. بازی هم مبارات ابتدایی و ساده را در خود جا داده است و هم مبارزاتی چالش بر انگیز که هیجان را به بهترین نحو به بازی تزریق می کند. سختی بازی بسیار معقول است و به شدت می تواند شما را به یک تجربه هیجان انگیز و عالی دعوت کند. سطح دشواری بازی اصلا باعث نمی شود تا شما از تجربه بیشتر و بیشتر این عنوان خسته شوید بلکه برعکس، در کنار گیم پلی بسیار هیجان انگیز و سرعتی بازی، پس از هر بار مردن، شما را تشویق می کند تا دوباره تلاش کنید. سیستم پاداش دهی و ارتقای بازی هم بسیار عالی است و کمک می کند تا شما قوی تر از قبل به میدان بروید. اسلحه های متنوعی در بازی وجود دارد که با توجه به سلیقه شما در سبک و نوع مبارزه تان می تواند به کار آید. بازی در طول مسیر به شما آیتم ها و سکه های فراوانی برای ارتقای شخصیت و اسلحه هایتان می دهد تا بتوانید بیشتر و عمیق تر از قبل به مبارزه بپردازید. همچنین چندین آیتم و اسلحه خاص و متنوع هم در مسیرهای مخفی و غیراصلی بازی وجود دارد که با کشف کردن آن ها می توانید صاحب اسلحه های مرگبار شوید. هیجان گیم پلی بازی بسیار بالاست و سرعت بالای بازی شما را بسیار یاد عنوان موفق Doom خواهد انداخت که شما در ان با انبوهی از دشمنان روبرو خواهید شد و باید در نبردی حماسی و سرعتی تمامی آنان را از بین ببرید. اما حواستان باشد که سرعت بالای بازی می تواند باعث دردسر شما شود و یا حتی شما را به کام مرگ بکشاند، پس تعادل بازی را به خوبی رعایت کنید تا مجبور به ناسزا گفتن نشوید.
بازی از لحاظ فنی بسیار عملکرد قابل قبولی دارد. گرافیک بازی به شدت بالاست و Deadlink کاملا یک بازی نسل نهمی به حساب می آید و شما را حتی می تواند شگفت زده کند. تکسچر ها بسیار خوب کار شده اند و بازی از لحاظ لود شدن بافت ها و منطق دوردست هم مشکلی ندارد. جلوه های بصری و یا نقاشی های شخصیت ها و دشمن ها، کاملا به فضای سایبرپانکی و فیوچریستیک بازی میخورد و بازیکن را در دنیای خود غرق می کند. البته وجود برخی باگ های بازی باعث شده تا نتوانیم آنطور که باید و شاید نمره کامل را به بازی بدهیم، باگ های بازی می تواند در بسیاری از جاها حتی باعث مرگ شما شود و یا تجربه کلی شما از اثر را خراب کند. باگ های بازی شامل گیر کردن شخصیت ها و آبجکت های بازی در یک دیگر و یا مشکلات کنترلی در هنگام تیراندازی می شود. این باگ ها هرچند زیاد به چشم نمی خورند اما در بازی وجود دارند که می توانند تجربه بازی را برای شما خراب کنند.
سیستم صداگذاری و موسیقی بازی در یک کلمه شاهکار است. صدای اسلحه ها و مبارزه به بهترین نحو ممکن پیاده سازی شده اند و موسیقی بی نظیر و هیجان انگیز بازی، هیجان و استرس را بیش از پیش به بازی تزریق می کند. صدای شخصیت ها، به کمک صدا پیشگی های خوب، پیاده سازی عالی دارند و دیالوگ ها هم توسط بازیگران به بهترین شکل ممکن ادا می شود. بخش موسیقی و صداگذاری کاملا استحقاق آن را دارد تا نمره کامل را دریافت کند.
سازندگان بازی Outriders، این بار هم یک عنوان مستقل جذاب را عرضه کرده اند که اگر اندکی در بخش داستانی و فنی بازی بهتر عمل می کرد، کاملا می توانست در کنار عناوین شاهکار سبک روگ لایک قرار بگیرد. بازی Deadlink – A Cyberpunk FPS به تمام کسانی که به سبک روگ لایک علاقه مند هستند پیشنهاد می شود. همچنین تمامی گیمرهایی که به بازی های شوتر اول شخص و یا عناوینی با فضای فیوچریستیک و سایبرپانکی علاقه دارند هم بسیار جذاب است.