موضوع دشواری زندگی بچه ها در زمان جنگ، در گذشته نیز در بازی های ویدیویی، به طور مستقیم و از طریق استعاره مورد بررسی قرار گرفته است و عناوینی که در محتوای کلی خود از این موضوع استفاده کرده اند، تا حد امکان سعی کرده اند واقعیات زندگی این بچه ها را از دیدگاه های گوناگونی به تصویر بکشند. بازی Torn Away به بهترین شکل ممکن، این موضوع را پیاده سازی کرده و از جمله عناوینی است که تجربه آن برای هر کسی که ذره ای به بازیهای سبک ماجراجویی علاقمند است، ضروری است. در واقع این بازی یک داستان تعاملی با ترکیبی منحصر به فرد از بازی های ماجراجویی، عناوین side-scroller و مراحل سینمایی از دید اول شخص است که طی آن باید فجایع جنگ جهانی دوم را از دیدگاه یک کودک کار تجربه کنید و بدون از دست دادن انسانیت و هویت خود در این دنیای جنگ زده زنده بمانید، جایی که فقط قوی ترین ها غالب هستند و افراد ضعیف زیر پا له می شوند. با نقد و بررسی این اثر قابل تحسین در Game Inja با ما همراه باشید.
همانطور که گفتم، Torn Away یک ماجراجویی متقابل درباره دختری به نام Asya است که از خانه جدا شده است. داستان در طول جنگ جهانی دوم اتفاق می افتد و روی مضامین وطن پرستی تمرکز دارد و از دیدگاه شخصی روایت می شود که در فرهنگ روسیه و اتحاد جماهیر شوروی غوطه ور است. قهرمان داستان ما یعنی Asya یک دختر ده ساله است و در یکی از بهترین دوران زندگی اش به سر می برد. او میخواهد کشتیهای کاغذی را از رودخانه پایین بیاورد، تمام روز را با دوستانش در حیاط خلوت بازی کند و عصر که مادرش برای شام او را صدا میزند به خانه برود.
اما متاسفانه اروپا درگیر جنگ جهانی دوم شده و شعله های سوزان این تراژدی درگیر خانواده Asya نیز شده است. به تبع این جنگ، میلیون ها نفر در آلمان برای کار اجباری برده می شوند و آسیا و مادرش نیز خود را در میان این افراد می یابند. پس از چندین ماه غیرقابل تحمل در یک اردوگاه کار اجباری، سرانجام آسیا موفق به فرار می شود و تنها مقصدی که در پیش گرفته، خانه است. شما در نقش این شخصیت باید از تمام آلمان و لهستان عبور کنید تا به وطن برسید و به آسیا کمک کنید تا دوباره به خانواده اش بپیوندد. داستان بسیار تأثیرگذار است و لحظات بسیار ناراحت کننده ای دارد. صداپیشگی شخصیت های داستان به طور پیش فرض به زبان روسی تنظیم شده است که به شخصیت ها، هویت و جان بخشی خاصی بخشیده است.
از لحاظ گیم پلی، Torn Away یک رمان بصری است و اگرچه چیز کمی در گیم پلی واقعی آن دارد که به خوبی ساخته شده و کم و بیش منحصر به فرد است، اما شاید جذاب یا خیلی جالب به نظر نرسد، ولی واقعا درگیرکننده است. سبک های مختلفی در گیم پلی به کار رفته که شامل عناصر پلتفرمر با مکانیک مخفی کاری، مراحل سینمایی اول شخص و مینی بازی های بسیار جذاب است که ادای احترامی شایسته به بازی های ماجراجویی کلاسیک محسوب می شود.
صداگذاری مستحق ستایش ویژه است، به سادگی شگفت انگیز است و صداهای عمیق و لحن های روح انگیز آن مطمئنا جنبه روایت داستان را برجسته می کنند. از لحاظ گرافیکی نیز Torn Away یک بازی زیبا است و از همان سبک هنری به کار رفته در عنوانی مانند The Long Dark استفاده میکند، با ترکیب رنگی از رئالیسم سوسیالیستی، به این معنی که نگاه نکردن به صفحه نمایش در حین بازگو کردن طرح داستان واقعا دشوار است. موسیقی آن نیز کاملاً عالی است و صداگذاری (که بهتر است به زبان روسی با زیرنویس انگلیسی گوش شود) فوق العاده است. هر چیز دیگری در مورد جنبههای فنی آن، از جمله انیمیشنهای آن و کمبود کامل باگ، به همان اندازهای است که برای یک رمان بصری با ترکیبی از سطوح دو بعدی و سهبعدی انتظار دارید.
Torn Away، با روایت دلخراش و گرافیک زیبای غم انگیز خود، استاندارد طلایی جدیدی برای بازیهای ویدیویی مبتنی بر رمان بصری به ارمغان می آورد که تجربه آن برای هر گیمر علاقمند به این سبک واقعا ضروری است. لحظاتی در داستان وجود دارند که از صمیم قلب، احساسات شما را جریحه دار می کنند و مطمئنم تحت تاثیر این لحظات قرار خواهید گرفت. Torn Away یکی از معدود بازیهایی است که با هر تعریفی میتوان آن را واقعاً هنری دانست. واضح است که گرافیک آن عالی است و گیم پلی آن به اندازه کافی تعاملی است تا از این جنبه بتواند رضایت طرفداران را جلب نماید. اما روایت و مضامینی که در مورد آن بحث میکند – که به شما اجازه میدهد به جای اینکه مجبور شوید به تفسیر درباره آن گوش دهید، به آن فکر کنید – جایی است که بازی واقعا می درخشد. در واقع داستان بازی فوقالعاده خوب نوشته شده است، دائماً افسردهکننده است و باعث میشود به شیوهای جدید به موضوع جنگ فکر کنید. این عنوان به راحتی یکی از بهترین بازیهای ویدئویی مبتنی بر روایت است که تا کنون ساخته شده و سزاوار آن است که همه حداقل یکبار آن را بازی کنند و مطمئنم شما را ناامید نخواهد کرد.
Comments
No Comments